Republica Moldova l-a convocat din nou pe ambasadorul Rusiei, după declarațiile unui general rus despre Transnistria

Republica Moldova l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasnețov, după declaraţiile unui general rus care a spus că trupele ruse angajate în ofensiva militară împotriva Ucrainei doresc să preia controlul asupra părţii de sud a acestei ţări pentru a ajunge în Transnistria.

Urmărește-ne peGoogle news
Republica Moldova l-a convocat din nou pe ambasadorul Rusiei, după declarațiile unui general rus despre Transnistria
Foto: MFA Republica Moldova

Potrivit unui comunicat difuzat vineri de Ministerul de Externe de la Chişinău, autoritățile moldovene i-au transmis ambasadorului rus „preocuparea profundă” faţă de afirmaţiile generalului rus Rustam Minnekayev.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, autoritățile de la Chişinău „califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional”.

Totodată, mai precizează MAE moldovean, „în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale, este un stat neutru și (a fost) exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”.

Ambasadorul rus în Republica Moldova a fost convocat de Ministerul de Externe de la Chișinău și în urmă cu o zi, ca urmare a atacurilor lansate de mai mulți oficiali ruși la adresa președintelui Maia Sandu.