Reguli stricte la Jocurile Olimpice - Fanii nu vor avea voie să aplaude

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat o serie măsuri foarte stricte din cauza pandemiei de COVID-19, cu o lună înainte de ceremonia de deschidere, și arată cu degetul către EURO 2020.

Iun 23, 2021 - 12:39
Iun 23, 2021 - 12:40
Urmărește-ne peGoogle news
Reguli stricte la Jocurile Olimpice - Fanii nu vor avea voie să aplaude
Foto: Philip Fong/AFP/Getty Images
Fără alcool, fără săruturi, fără aplauze, fără autografe: sunt o parte dintre regulile foarte stricte care vizează spectatorii care vor fi prezenți la Jocurile Olimpice. Președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat că "atmosfera festivă va trebui eliminată" pentru a organiza aceste Jocuri în siguranță, admițând că organizatorii vor trebui să dea dovadă de "creativitate" pentru a crea chiar și în aceste condiții o atmosferă pozitivă și plăcută, care să bucure fanii.
Oficialii forului olimpic au decis luni să permită un număr maxim de 10.000 de spectatori în zonele în care se strâng de obicei fanii, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aștepte la genul de sărbătoriri la care fanii fotbalului au dreptul în prezent la Euro. "În Europa, locurile turistice ale orașelor sunt pline de suporteri care sărbătoresc. Din păcate, s-ar putea să nu putem face același lucru", a afirmat ea.
În Japonia, spectatorii vor trebui să îndeplinească mai multe măsuri pentru protecția împotriva virusului. Oricine înregistrează o temperatură a corpului mai mare de 37,5 grade după două controale separate, nu va avea voie să intre în săli sau arene; același lucru se aplică și în cazul în care ai probleme cu tusea, deși nu s-a explicat încă exact cum vor fi monitorizați fanii în această privință.
În sală, spectatorii nu vor avea voie să aplaude sportivii, să-i aclame sau să intre în contact direct cu alți spectatori. După terminarea competiției, aceștia vor fi îndemnați să plece direct acasă; nu au voie să ceară autografe și nu au voie să creeze mulțimi. Și alcoolul este strict interzis la JO, pentru ca suporterii să nu formeze grupuri.
"Oamenii pot simți bucurie în inimile lor, dar nu pot fi zgomotoși și trebuie să evite mulțimile. Lucrăm din greu pentru a găsi un nou mod de a sărbători", a subliniat Seiko Hashimoto.
JO de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie - 8 august, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. De asemenea, au fost impuse măsuri foarte stricte și sportivilor, care vor fi supuși zilnic testelor anti-Covid și vor fi ținuți departe de public.
Eurosport