Redactorul-şef al publicaţiei Sputnik a murit, după ce a căzut de la etajul patru al unei clădiri din Moscova

Yegor Prosvirnin, redactor-şef la Sputnik şi Pogrom, a murit în urma căderii de la fereastra situată la etajul al patrulea al unui imobil de pe bulevardul Tverskoy din centrul Moscovei, conform agenţiei ruse de ştiri TASS, care citează surse din cadrul organelor de anchetă. Jurnalistul era în stare de ebrietate şi sub influenţa drogurilor la momentul incidentului, conform aceloraşi surse.

Urmărește-ne peGoogle news
Redactorul-şef al publicaţiei Sputnik a murit, după ce a căzut de la etajul patru al unei clădiri din Moscova

"Yegor Prosvirnin, în vârstă de 38 de ani, şi familia sa au închiriat un apartament la etajul patru al unui imobil din centrul Moscovei. Potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului se afla sub influenţa drogurilor". 

Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, conform datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. Potrivit sursei citate de Adevărul.ro, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a spart mobilă. Pentru a ajunge acolo, polițiștii au fost nevoiţi să urce prin balconul alăturat. 

În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală. 

Prosvirnin a fost redactorul şef al revistei Sputnik şi Pogrom, lansată în 2012. Scopul său era proclamarea Rusiei în stat naţional al poporului rus, precum şi trecerea la standardele şi principiile de bază europene - democraţia, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor şi principiul „statul este pentru ruşii, nu ruşii pentru stat”.

În 2017, publicaţia sa a fost inclusă de Roskomnadzor în lista celor interzise şi blocate în Federaţia Rusă.