Recrutarea tinerilor în Armată - Programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă prevede o schimbare a legii privind serviciul militar

În programul de guvernare al Executivului care va fi condus de Nicolae Ciucă se dorește o schimbare a legii privind serviciul militar. Armata va putea să recruteze tineri.

Recrutarea tinerilor în Armată - Programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă prevede o schimbare a legii privind serviciul militar

Serviciul militar va fi efectuat pe bază de voluntariat și există intenția ca tinerii să fie retribuiți.

"Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezervă voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ", se arată în programul de guvernare.

Într-un proiect actual dezvoltat în cadrul MApN, cei care vor avea în vedere să servească în Armată vor încheia cu MApN un contract pe o perioadă determinată de 4 ani.

Potrivit realitatea.net, este vorba doar de primul contract, pentru că cele care vor urma, în cazul în care rezerviştii vor dori să fie în continuare la dispoziţia Armatei, se vor semna pe o perioadă de maximum 3 ani.