Rareș Bogdan cere plafonarea pensiilor militare și creșterea vârstei de pensionare pentru militari și polițiști

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avut o solicitare în cadrul negocierilor între PNL, PSD și UDMR, privind formarea unui nou Guvern.

Rareș Bogdan cere plafonarea pensiilor militare și creșterea vârstei de pensionare pentru militari și polițiști

Rareş Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022, dar şi creşterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale.

Conform surselor citate de Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL a făcut o solicitare ce i-ar afecta pe angajaţii serviciilor secrete, magistrați, precum și pe foștii lucrători din Poliția Română și Armată.

Aceleaşi surse au dezvăluit că Rareș Bogdan a luat atitudine în ședința PNL-PSD-UDMR și a cerut ca pensiile de serviciu să nu mai crească din ianuarie 2022.

Totodată, Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din aceste categorii. Prim-vicepreşedintele PNL ar dori ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați.

Mai mult, conform informațiilor sursei citate, Rareş Bogdan a intervenit în favoarea celor cu pensii de până în 2.500 de lei, cerând o majorare pe care acești pesionari chiar să o simtă în buzunar.