Raport: Polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni din București avea o viteză de 88km/h

Polițistul care a accidentat-o mortal pe fetița de 11 ani în luna ianuarie, în București, circula pe bulevardul Laminorului cu viteza de 88 km/h, arată raportul final, întocmit de expertul specializat în circulația rutieră.

Urmărește-ne peGoogle news
Raport: Polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni din București avea o viteză de 88km/h
Foto: Antena 3

Marți, 3 mai, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost prezentată expertiza tehnică de circulație în cazul Raisei, fetița lovită mortal pe trecerea de pietoni în urmă cu patru luni de un agent de poliție.

„Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a transmis Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia fetiței ucise.

Accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului din sectorul 1 din București. O mașină de poliție a lovit două fete de 11 ani pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 30 de ani și a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Pe 21 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că proba cu testul poligraf pentru polițist nu a fost acceptată.

Pe 6 aprilie, polițistul a scăpat de controlul judiciar.