Purtătorul de cuvânt al PNL, replică pentru ministrul Finanțelor: „Sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii”

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe îl contrazice pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a calificat drept „total incorectă” afirmaţia că un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar, afirmând că sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii, inclusiv pentru salariile celor de la stat.

Mai 30, 2022 - 13:51
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătorul de cuvânt al PNL, replică pentru ministrul Finanțelor: „Sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii”
Foto: Ionut Stroe/ Guvernul României

Dacă vrem ca statul să aibă bani la buget, pentru salarii sau pensii, trebuie să avem o economie puternică, un mediu privat puternic. Şi da, putem să repetăm asta mereu: sistemul privat susţine economia, de acolo vin banii. Inclusiv salariile şi pensiile angajaţilor de la stat sunt plătite din bugetul de stat, care înseamnă taxele şi contribuţiile tuturor, cetăţeni sau firme. PNL a susţinut mereu mediul privat şi asta s-a văzut în creşterea economică. Este singura formulă care duce la câştig atât pentru angajaţii şi pensionaţii din privat, cât şi pentru angajaţii şi pensionaţii de la stat. O economie liberă şi puternică”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionuţ Stroe, o replică la ultimele afirmaţii ale ministrului Finanţelor, Adrian Câciu. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că liberalii susţin mediul privat, ca acesta să poată respira.

O voi spune mereu că marele atu al guvernărilor liberale este acela că economia şi mediul de afaceri pot să respire, că antreprenorii nu se mai simt vânaţi şi expuşi periodic la pericolul unor noi taxe şi impozite. Dacă aici lucrurile merg bine, dacă avem creştere economică, atunci şi bugetul se va putea baza pe mai multe resurse. Principiile liberale sunt simple, dar eficiente, pentru că au funcţionat: susţinerea mediului privat, eliminarea unor impozite absurde şi încurajarea investiţiilor”, a completat Stroe.

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a catalogat duminică drept „total incorectă” abordarea conform căreia un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar şi un număr de pensii publice. El spune că 1,2 milioane de salariaţi de la stat plătesc, conform statisticilor, 32% din volumul contribuţiilor pentru pensii şi 28% din totalul asigurărilor sociale de sănătate.