Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby se va alătura Consiliului National de Securitate din cadrul Casei Albe

Cea mai cunoscută faţă a Pentagonului, purtătorul de cuvânt al acestuia, John Kirby, se va alătura Consiliului National de Securitate (NSC), în cadrul Casei Albe, a anunţat vineri preşedinţia americană. El va ocupa acolo funcţia de coordonator de comunicaţii strategice.

Mai 21, 2022 - 15:07
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby se va alătura Consiliului National de Securitate din cadrul Casei Albe
Foto: Creative Commons/Wikimedia

„John înţelege bine complexităţile legate de politica externă şi de apărare ale SUA şi va reprezenta cu pricepere guvernul în dosare importante de securitate naţională”, a salutat preşedintele Joe Biden în comunicatul Casei Albe.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, John Kirby a avut tot mai multă vizibilitate în cadrul administraţiei Biden datorită briefingurilor sale zilnice de presă, transmise în direct la televizor.

„Pur şi simplu nu există un alt comunicator ca el nicăieri”, l-a lăudat la rândul său secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat separat.

Alăturându-se Consiliului Naţional de Securitate, acest fost marinar de carieră, promovat la gradul de contraamiral, va lucra într-o celulă extrem de strategică pentru Statele Unite.

În cadrul Casei Albe, NSC este grupul care îl asistă pe preşedinte în dosarele internaţionale, precizează AFP.