Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Dacă Zelenski dă ordin trupelor să depună armele, nu ar mai fi victime

Kremlinul a declarat marţi că, dacă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar da ordin trupelor ţării sale să depună armele, "nu ar mai exista victime" în Ucraina, relatează EFE.

Mar 1, 2022 - 15:20
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Dacă Zelenski dă ordin trupelor să depună armele, nu ar mai fi victime
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

"El poate da ordin ca armele să fie depuse, atunci nu vor mai fi victime", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

Moscova îl consideră pe Zelenski ca preşedinte legitim al Ucrainei, a afirmat Peskov, în pofida faptului că preşedintele Vladimir Putin chemase vineri armata ucraineană "să preia puterea în propriile mâini" şi să-i înlăture de la putere pe Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept "neonazişti şi drogaţi", conform AFP, citat de Știrile TVR.

Pentru moment nu este programată niciun fel de discuţie telefonică între Putin şi Zelenski, a precizat Peskov, care a mai spus că, deocamdată, este "prematur" să se facă o evaluare a rezultatului primelor negocieri între părţi, care au avut loc cu o zi înainte la graniţa belaruso-ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a comentat şi despre avalanşa de sancţiuni pe care ţările occidentale a impus-o unor persoane şi companii ruse ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, el minimalizând importanţa restricţiilor.

"Posibil, ei cred că prin sancţiuni ne vor face să ne schimbăm poziţia. Dar este clar că nu e nimic de discutat aici, nimeni nu-şi va schimba în consecinţă poziţia", a spus Peskov, unul dintre oficialii la nivel înalt de la Moscova sancţionaţi de Occident.

"Dacă vor să pedepsească pe cineva, nu au decât să o facă", întrucât persoanele vizate de restricţii nu au "nici bunuri, nici conturi" în Occident, a spus Peskov. "Nu sunt afectat" de sancţiuni, a insistat el când a fost întrebat dacă măsura, dispusă la adresa sa de mai multe ţări, a avut un impact asupra vieţii sale de zi cu zi.