Proxenet din Galați, condamnat la închisoare pentru ultraj, după ce a agresat trei polițiști

Agresorul poliţiştilor, un bărbat de 29 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru ultraj. Cunoscut pentru comportamentul violent, individul seducea tinere, pe care le şantaja şi le agresa până acceptau să se prostitueze pentru el.

Urmărește-ne peGoogle news
Proxenet din Galați, condamnat la închisoare pentru ultraj, după ce a agresat trei polițiști
Foto: Adevărul.ro/

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Daniel Laurenţiu Bargan, un tânăr de 29 de ani, la un an şi 3 luni de închisoare cu executare efectivă pentru ultraj şi plata a 6.000 de lei ca daune morale către unul din poliţiştii pe care i-a agresat. Decizia instanţei a fost pronunţată la 7 ianuarie.

Potrivit Adevărul.ro, anchetatorii au stabilit că individul a intrat în conflict cu trei poliţişti de la Secţia 3 din Galaţi în 2020, pe care i-a agresat. De altfel, Daniel Laurenţiu Bargan este cunoscut pentru comportamentul său violent. Judecătoria Galaţi a emis, în 2019, un ordin de protecţie după ce fosta parteneră, cu care are şi un copil, l-a acuzat de violenţă.

Bargan a fost obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie de femeie şi de minor timp de şase luni. În luna octombrie 2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată într-un alt dosar sub acuzaţia de trafic de persoane.

Potrivit procurorilor DIICOT, citați de Adevărul.ro, bărbatul a sedus mai multe tinere şi o minoră, pe care le-a supus apoi la diverse forme de violenţă psihică şi fizică. Individul le şantaja şi le bătea până când acceptau să se prostitueze în folosul lui. Le transporta apoi în diverse locaţii din ţară sau străinătate şi le obliga să-şi vândă trupul. 

În urma percheziţiei la locuinţa traficantului de carne vie, poliţiştii au descoperit o cameră plină cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.  

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, sub coordonarea unui procuror DIICOT - ST Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate un laptop şi o cantitate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, precizau la acel moment procurorii DIICOT Galaţi, potrivit Adevărul.ro.

Sursa: Adevărul.ro