Protest în Rusia, după ce sute de civili au fost uciși în Ucraina - Protest asemănător și în fața Ambasadei Rusiei de la București

Măcelul produs de ruşi la Bucea, unde sute de civili au fost omorâţi, stârneşte reacţii dure. Un rus s-a întins pe stradă în semn de protest faţă de crimele de război din Bucea. Imaginile cu iniţiativa acestuia au apărut pe reţelele de socializare.

Apr 5, 2022 - 21:50
Urmărește-ne peGoogle news
Protest în Rusia, după ce sute de civili au fost uciși în Ucraina - Protest asemănător și în fața Ambasadei Rusiei de la București
Foto: Twitter/Facebook
Bărbatul s-a întins pe stradă cu mâinile legate la spate. Potrivit BBC, gestul său este considerat un omagiu oferit sutelor de civili ucişi de armata rusă. 
 
Acesta a protestat în locuri importante din Rusia, în zone precum: Grădinile Alexandru, podul de lângă Hristos Mântuitorul şi pe strada Nikolskaya. 
 
Imaginile au apărut pe site-ul de ştiri independent, Holod Media, unul dintre puţinele rămase neînchise de oficialii ruşi. 
 
La Bucea a avut loc un masacru, 400 de localnici au fost executaţi de trupele ruse. Cadavrele civililor au fost găsite după retragerea armatei ruse din apropierea Kievului.
Și în faţa Ambasadei Rusiei de la București, un bărbat a protestat faţă de crimele de la Bucea întinzându-se pe jos, cu mâinile legate la spate, aşa cum au fost găsite trupurile unora dintre civilii ucişi de trupele ruseşti.
 
Ulterior, zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, în faţa Ambasadei, cu drapeluri ale Ucrainei. Majoritatea femei, unele însoţite de copii, protestatarii au scandat "Putin criminal" şi au afişat mesaje precum "În război, alături de copii, şi jucăriile mor".
Lângă gardul Ambasadei au fost aşezate perechi de încălţăminte pentru copii.
 
Evenimentul a fost anunţat pe reţelele de socializare, "în semn de protest faţă de masacrul orchestrat de Putin, acest personaj sinistru, violent şi barbar al secolului XXI".
 
"Faptul că armata lui Putin a comis crime de război în Ucraina nu mai este un secret, mărturie stând miile de fotografii cu civili inofensivi legaţi cu mâinile la spate sau cu faţa acoperită împuşcaţi, lăsaţi pe marginea drumului, oraşe distruse complet sau familii destramate. Sute de copii au murit şi alti zeci de mii au plecat din siguranţa căminului propriu, obligaţi să trăiască în subsoluri, la metrou, în bubuituri de grenade. Alţii, au scăpat de grenade şi au trecut graniţa în tări vecine, fără taţii lor şi cu o singură jucărie de pluş care le va fi prieten pe timpul războiului", au arătat organizatorii.