Protest în fața Parlamentului, împotriva impunerii certificatului verde la locul de muncă

Un protest anti-certificatul COVID are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR. De altfel, între protestatari s-au aflat şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Zeci de jandarmi păzesc intrările în Parlament.

Urmărește-ne peGoogle news
Protest în fața Parlamentului, împotriva impunerii certificatului verde la locul de muncă

Mii de persoane s-au strâns marţi în faţa Parlamentului şi scandează împotriva introducerii certificatului COVID. La această oră, intrările în instituţie sunt blocate. Potrivit Jandarmeriei, la protestul de la Palatul Parlamentului protestează în jur de 3.000 de persoane.

George Simion a făcut un apel pe pagina sa de Facebook, în care îi cheamă pe oameni în stradă: „Fac apel la polițiști, profesori, medici, să ni se alăture!”, a fost mesajul lui George Simion, pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, șeful DSU, Raed Arafat, se arată îngrijoat de protestul spontan și spune că ar putea să genereze noi infectări.

Vorbim de cel care o să fie pentru interiorul țării – e o necesitate pentru a stopa răspândirea virusului. E nevoie de metode pentru a stopa virusul. Parlamentul o să dezbată. Trebuie să ai anumite măsuri ca să poți păstra un echilibru. (…) Dacă sunt cei care nu cred în măsuri… Mulți nu cred că există virusul. Acolo devin focare de răspîndire a virusului. E de ajuns să fie câțiva pozitivi și răspândesc la mai mulți oameni. O persoană infectează în medie 3 oameni. Din păcate au crezut în teoria conspirației, care spun că virusul e o invenție”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a declarat că protestul nu este autorizat şi că persoanele care au intrat în curtea Palatului Parlamentului şi au scandat erau fie angajaţi, fie invitaţi au unui grup parlamentar, respectiv AUR.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria Capitalei este obligată să asigure măsurile de ordine și siguranță la adunarea publică din data de 21 decembrie a.c., din zona Parcului Izvor, chiar dacă aceasta este organizată fără respectarea condițiilor impuse de prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Capitalei.

Potrivit copreşedintelui AUR George Simion, certificatul verde COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

Protestatarii scandează „Libertate!”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri. Oamenii au cântat imnul României. Ei cer guvernanţilor şi parlamentarilor să nu voteze introducerea certificatului COVID.

Toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”.

Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10:00 aici”, a spus deputatul AUR George Simion, într-un live pe Facebook.

Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion.

Să primească cei de la USR cu certificatul lor verde același tratament pe care l-au servit ei aici 4 ani. Mesajul nostru pentru toată țara și pentru domnul Ciucă, să ajungă acolo la guvern, este că asumarea răspunderii guvernului pentru certificatul „stop Covid, verde, negru”, cum i-or zice ei, nu este admisibilă, nu poate fi tolerată, pentru că acest certificat încalcă dreptul nostru la muncă.

De aceea, în numele miilor, poate zecilor de mii de români care vor veni mâine în fața Camerei Deputaților pentru a opri această nebunie, vă cer să retrageți PL-x nr. 545 de pe ordinea de zi și cer premierului Nicolae Ciucă să nu își asume răspunderea pentru că o parte din poporul român nu este de acord cu acest proiect de lege care va paraliza întregul stat român”, a transmis co-președintele AUR, George Simion, în Parlament.

Simion spune că nu sunt şanse ca la protestul anunţat pentru marţi în faţa Parlamentului să apară violenţe şi avertizează Jandarmeria să nu introducă în mulţime aşa-zişi „agitatori”.

Noi AUR de fiecare data când am participat la proteste ne-am asigurat ca ele sunt pașnice si democratice si asigur pe toți care vin mâine ca ala fel se va întâmpla cu protestul de la ora 9.

Singura forma în care pot apărea violențe e doar daca Jandarmeria introduce acei celebri agitatori .Pentru ca știm si noi…avem detalii…si sfătuim jandarmeria sa fie cuminte.

E un protest organizat de oameni liberi. Domnul Voiculeț va veni sa cânte din nai Deșteaptă-te romane. Mi se pare ca acest certificat verde nu ajuta cu nimic. Si avem si Constituția României care statuează dreptul la muncă. Acum orice lege care suspendă dreptul la muncă este practic neconstituțională. Trebuie sa respectam aceasta Constituție pana când o vor modifica.

Deputatii PSD si PNL nu ar vrea în marea lor majoritate sa voteze acest certificat verde. Mâine vor fi la miting parlamentari de la mai multe partide.

Noi trebuie să fim o voce a poporului”, a explicat George Simion.

În legătură cu declarațiile apărute în spațiul public, prin care se încearcă inducerea ideii că „jandarmeria folosește agitatori” la adunările publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Jandarmeria dezminte aceste informații și reiterează că nu a folosit și nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii.

Instituția noastră își stabilește modul de acțiune exclusiv pe baza atribuțiilor legale și a situației operative.

Recomandăm  persoanelor  care  vor  alege  să  participe  la această  adunare  publică,  dar  şi  celorlalţi  cetăţeni,  să  manifeste  înţelegere  faţă  de măsurile  luate,  să  adopte  un  comportament  civilizat,  să  respecte  indicaţiile jandarmilor,  să  evite  conflictele  de  orice  natură  şi  să  anunţe  cea  mai  apropiată patrulă  de jandarmi,  dacă  observă  persoane care  au un comportament antisocial”, se mai arată în comunicat transmis de reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.