Propunerea medicilor bulgari: Pacienții nevaccinați, infectați cu SARS-CoV-2, să-și plătească spitalizarea

Pacienții infectați cu COVID-19 ar putea să își plătească spitalizarea. Propunerea a fost făcută de medicii bulgari, care spun că spitalele sunt copleșite de numărul mare de infectari, în condițiile în care 90% dintre pacienții care solicită asistență medicală sunt nevaccinati. Bulgaria se află alături de România la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene.

Oct 18, 2021 - 18:17
Urmărește-ne peGoogle news
Propunerea medicilor bulgari: Pacienții nevaccinați, infectați cu SARS-CoV-2, să-și plătească spitalizarea

Asociația Spitalelor din Bulgaria a lansat o dezbatere în care solicită ca pacienții infectați cu SARS-CoV-2 să își plătească spitalizarea, în condițiile în care unitățile medicale sunt copleșite.

Reprezentanții asociației susțin că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condițiile în care 90% dintre pacienți nu au făcut niciun vaccin anti-COVID.

Organizațiile pacienților sunt împotriva acestei măsuri și susțin că astfel s-ar încălca dreptul fundamental la asistență medicală.

Bulgarii au o medie de 12,3 decese la milionul de locuitori.

Potrivit Gândul.ro, România a ajuns la 16,6 decese la un milion de locuitori (ca medie din ultimele 7 zile calculată la 14 octombrie), situându-se pe primul loc în lume la decesele Covid-19. Datele sunt centralizate de Universitatea Oxford şi publicate pe site-ul Our World in Data.

Dintre celelalte țări care fac parte din UE, Lituania are o medie săptămânală de 10,1 decese la milion.

Conform datelor citate de Gândul.ro, Italia, Franţa, Spania, Germania, Portugalia, Polonia au ajuns cu acest indicator sub 1, iar Ungaria e la 1,2.