„Promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile” - Nou protest al angajaților și pensionarilor din Poliție, Sistemul Penitenciar și al militarilor în rezervă

Un nou protest organizat de sindicaliștii din Poliție, sistemul penitenciar şi militarii trecuţi în rezervă va avea loc în 2 februarie, în Piaţa Victoriei din Capitală, de la ora 11:00.

Urmărește-ne peGoogle news
„Promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile” - Nou protest al angajaților și pensionarilor din Poliție, Sistemul Penitenciar și al militarilor în rezervă
Foto: Sindicatul Equitas Targsor/ Facebook

Aceștia au anunțat că vor ieși în stradă pentru că ”promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile”.

Angajaţii şi pensionarii din Poliţie, penitenciare şi Armată solicită, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare - Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare, precum şi calcularea sporurilor şi cuantumului indemnizaţiei de chirie la valoarea anului 2022.

Sindicaliştii mai anunţă că săptămâna aceasta organizaţiile sindicale din Poliţie şi penitenciare vor solicita întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Justiţiei "în vederea identificării unor potenţiale soluţii la revendicările sindicaliştilor".

În situaţia în care miniştrii de resort nu oferă garanţii reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanţii angajaţilor, preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie şi din penitenciare, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor militarilor rezervişti se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianţă de guvernare, pentru a aduce la cunoştinţa decidenţilor politici revendicările angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat citat de Ziare.com, dat publicităţii marţi seară de către organizaţiile sindicale reprezentative pentru aceste sectoare.