Profesorii care obțin venituri din meditații, obligați să aibă casă de marcat - Prevederile ghidului publicat de ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice.

Apr 29, 2022 - 18:29
Urmărește-ne peGoogle news
Profesorii care obțin venituri din meditații, obligați să aibă casă de marcat - Prevederile ghidului publicat de ANAF
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Documentul de 14 pagini explică pas cu pas ce trebuie să facă profesorii în cazul în care iau bani de la copii pentru pregătire în particular.

Printre obligațiile menționate sunt declararea veniturilor, depunerea formularelor prevăzute de lege în termenul stabilit și deținerea unei case de marcat, scrie edupedu.ro.

Profesorii care dau meditații pe bani trebuie să se autorizeze la Registrul Comerțului, apoi să depună la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai, scrie în document.

Meditațiile sunt scutite de taxa pe valoare adăugată, se arată în actul oficial.

În situația în care contribuabilul care obţine venituri din activități independente încasează integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravaloarea prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie, acesta are obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, potrivit ghidului.