Procurorii au reținut patru angajați ai Poliției de Frontieră din Republica Moldova, pentru corupție și trafic de influență

Procuratura Anticorupţie, cu suportul Serviciului Protecţie Interna şi Anticorupţie al MAI, a desfăşurat vineri, 3 septembrie, percheziţii simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră. Descinderile au loc în cadrul unui dosar iniţiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive şi traficului de influenţă.

Sep 3, 2021 - 13:59
Sep 4, 2021 - 09:58
Urmărește-ne peGoogle news
Procurorii au reținut patru angajați ai Poliției de Frontieră din Republica Moldova, pentru corupție și trafic de influență
arhivă internet

Potrivit Adevărul.ro, procurorii anticorupţie au reţinut 5 persoane, printre care 4 angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un transportator de pasageri şi colete. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, care din primăvara acestui an şi până în prezent, ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulţi transportatori ilegali de pasageri şi colete. 

În schimbul acestor sume, poliţiştii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum şi a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Sursa: Adevărul.ro