Proba fizică, prima provocare pentru viitorii polițiști - Deficitul de personal în Poliție a ajuns la peste 15000 de angajați

Pe 16 august a început susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice pentru admiterea la Academia de Poliție. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție. Ministerul Afacerilor Interne are în prezent, doar la Poliție, un deficit de personal de peste 20%.

Aug 16, 2021 - 21:26
Urmărește-ne peGoogle news
Proba fizică, prima provocare pentru viitorii polițiști - Deficitul de personal în Poliție a ajuns la peste 15000 de angajați

Începând cu acest an sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la Ordine și Siguranță Publică, la specialitățile Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmi, Penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă. La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri. La Facultatea de Pompieri, sunt 223 candidați pe 48 de locuri la Instalații de Construcții.

Desfășurarea probelor

Candidații pentru susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice se vor prezenta la sediul Academiei sau în locațiile stabilite cu o oră înainte de ora prevăzută în graficul de desfășurare a probei respective.

În vederea susținerii probei, candidatul va avea asupra lui ținuta sportivă completă, adecvată condițiilor specifice oferite de o sală de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening).

Pentru acces, este necesară prezentarea Chestionarului pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, completat cu excepția secțiunilor Temperatură și Dată/Semnătură.

La utilizarea porții de termoscanare existentă la intrarea în unitate, dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, candidatului nu i se va permite accesul.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție tip medical, astfel încât să acopere nasul și gura, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Candidatul se va asigura că are o mască de protecție de tip medical de rezervă. Nu este permis accesul cu măști din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtarea măștii.

Pe durata deplasării în interiorul unității, se vor respecta circuitele stabilite și toate regulile de distanțare socială.

Evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea, în întregime, a traseului practic-aplicativ și a elementelor care îl compun (12 obstacole), prin abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. În situațiile expres precizate în conținutul prezentei anexe, parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris duce la penalizarea candidatului cu 3 (trei) secunde/obstacol sau eliminarea din concurs și declararea acestuia „nepromovat”.

După finalizarea probei, penalizările acumulate sunt consemnate în borderoul de concurs și adunate la timpul realizat (cronometrat), rezultând astfel timpul final. Este declarat „promovat” candidatul care finalizează proba și îndeplinește baremul minim (timpul final) de 3’20”.

Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia „nepromovat”.

Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon. Pe timpul parcurgerii traseului practic-aplicativ, atunci când integritatea fizică a candidatului sau a evaluatorului de traseu sunt puse în pericol ori când candidatul doboară obstacolele, elementele componente ale acestora sau elementele de marcare ale traseului, evaluatorul de traseu intervine și oprește candidatul declarându-l pe acesta „Nepromovat”.

Indiferent de cauze/motive, pe timpul și după susținerea probei nu se admit reexaminări sau repetări ale parcurgerii traseului practic-aplicativ sau ale obstacolelor din componența acestuia sau vizionări ale casetelor prin care se asigură înregistrarea audio – video a concursului.