Principalul investigator în ancheta ce vizează atacul armat de la Universitatea din Rusia s-a sinucis

Serghei Sarapulțev, investigator principal în cazul anchetei în ceea ce privește atacul armat de la Perm, Rusia, soldat cu șase decese, a fost găsit fără viață în locuința sa, informează publicația The Moscow Times, citată de Digi24. Circumstanțele în care a murit anchetatorul sunt în curs de investigare.

Urmărește-ne peGoogle news
Principalul investigator în ancheta ce vizează atacul armat de la Universitatea din Rusia s-a sinucis

„Biroul central al Comitetului de Investigații efectuează un control procedural asupra morții colonelului S. Yu. Sarapultsev”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, pentru agenția de presă de stat TASS.

Serghei Sarapulțev conducea filiala regională din Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei.

Asupra decesului lui Sarapulțev există mai multe versiuni, potrivit Libertatea.ro:

  • potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram, cu legături către serviciile de securitate rusești, Sarapulțev și-a luat viața după o ședință în care mai mulți anchetatori din Perm ar fi fost scoși din echipa care investiga atacul armat de la universitate. Canalul nu a precizat însă dacă anchetatorul, care a condus din 2018 filiala regională a Comitetului ce anchetează infracțiunile majore, a fost și el eliminat din ancheta atacului de la universitate.
  • O sursă anonimă a declarat agenției Interfax a relatat că Sarapulțev s-ar fi putut sinucide din cauza problemelor familiale.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul.

Cotidianul Kommersant a relatat că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor care au proprietăți comune din regiune.

Luni, un tânăr de 18 ani, student la Universitatea de Stat Perm, a ucis șase persoane și a rănit aproape 30 în campus, într-unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din Rusia.