Prețul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, din cauza situației epidemiologice din Europa

Preţurile petrolului au scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa, care riscă să încetinească redresarea economică, în timp ce investitorii analizează şi posibilitatea ca marile economii ale lumii să folosească o parte din rezervele strategice de ţiţei pentru a tempera preţurile, transmite Reuters, citat de Adevărul.

Noi 20, 2021 - 09:02
Urmărește-ne peGoogle news
Prețul petrolului a scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril, din cauza situației epidemiologice din Europa

Contractele pentru petrolul Brent cu livrare în ianuarie au scăzut cu 2,8%, la 79 de dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în decembrie, a coborât cu 3,2%, la 76,47 dolari pe baril, în ultima zi de tranzacţionare. Petrolul Brent a închis la cel mai redus nivel atins din 30 septembrie, iar petrolul WTI la cel mai redus nivel înregistrat din 1 octombrie.  

Petrolul WTI cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,8%, la 76,24 dolari pe baril.  

Ambii indici au consemnat al patrulea declin săptămânal consecutiv, pentru prima oară din martie 2020.  

Piaţa a fost influenţată negativ de ştirile legate de noile măsuri de carantină adoptate în Europa din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19.  

Austria a devenit prima ţară din vestul Europei care a anunţat reimpunerea carantinei complete din cauza noului coronavirus, în această toamnă.    

Germania, cea mai mare economie din Europa, a avertizat că ar putea fi, de asemenea, nevoită să treacă la o carantină completă.

Adevărul.ro