Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întâlnire cu președintele francez, Emmanuel Macron

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit joi, 19 mai, la Paris, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Cei doi şefi de state au discutat despre situaţia de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral şi agenda europeană a Republicii Moldova.

Mai 20, 2022 - 09:39
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întâlnire cu președintele francez, Emmanuel Macron
Foto: Maia Sandu/ Facebook

I-am mulţumit liderului de la Élysée pentru susţinerea oferită de Franţa în gestionarea fluxului de refugiaţi şi pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute ţara noastră să depăşească urmările războiului din Ucraina, ale inflaţiei şi ale crizei energetice, şi să continue reformele iniţiate”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a comunicat că a discutat cu liderul francez despre „determinarea noastră de a ne urma parcursul european, în contextul cererii de aderare la UE pe care am semnat-o la începutul lunii martie.”

Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de ţară candidată la UE. Acest gest va semnaliza societăţii noastre şi autorităţilor că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susţinute”, a afirmat Maia Sandu.