Președintele Joe Biden, pas spre declasificarea unor documente ale anchetei despre atentatele din 11 septembrie 2001

Președintele Joe Biden a semnat vineri un ordin executiv care îndruma Departamentul de Justiție și alte agenții federale să efectueze o revizuire a declasificării legată de ancheta FBI asupra atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, potrivit CNN.

Sep 4, 2021 - 11:01
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Joe Biden, pas spre declasificarea unor documente ale anchetei despre atentatele din 11 septembrie 2001
"Ordinul executiv impune procurorului general să elibereze public documentele declasificate în următoarele șase luni", a scris Biden într-un comunicat. "Inima mea continuă să fie alături de familiile din 11 septembrie care suferă, iar administrația mea va continua să rezoneze respectuos cu membrii acestei comunități. Le salut vocile și perspicacitatea în timp ce planificăm un drum înainte".
Mișcarea vine la aproximativ o lună după ce peste 1.600 de persoane afectate de atacurile din 11 septembrie au lansat o scrisoare prin care îi cerea lui Biden să se abțină de la a veni la Ground Zero din New York pentru a marca aniversarea evenimentului, cu excepția cazului în care eliberează documente și informații suplimentare guvernului, documente blocate anterior.
Nu cu mult timp după acea scrisoare, Departamentul Justiției a anunțat că va revizui ceea ce a reținut anterior ca informații sau documente legate de atacurile din 11 septembrie 2001 pe care le poate dezvălui publicului.