Președintele CJ Hunedoara, sub acoperire la spital: „Personalul UPU ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a jucat rolul unui pacient incognito la Spitalul Județean de Urgență Deva. Laurențiu Nistor s-a îmbrăcat sărăcăcios și a așteptat aproape o oră ca să fie măcar triat, deși anunțase că se simte foarte rău.

Urmărește-ne peGoogle news
Președintele CJ Hunedoara, sub acoperire la spital: „Personalul UPU ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”
Foto: Captură Video

După episodul pe care îl consideră revoltător, în calitate de coordonator și ordonator de credite pentru instituția sanitară, Laurențiu Nistor amenință cu măsuri disciplinare, care pot ajunge pentru concedierea persoanelor care vor fi găsite responsabile.

Laurențiu Nistor susține că a primit o serie de sesizări de la cetățeni obișnuiți, pe care a vrut să le verifice, astfel că s-a transformat într-un simplu pacient care avea nevoie de îngrijiri medicale. Ce a găsit la Spitalul Județean Deva, a relatat pe Facebook.

În ultimele luni, am primit numeroase sesizări în legătură cu modul în care sunt primiți și tratați pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Cea mai recentă, sâmbătă seară. Tocmai terminasem munca de acasă, în grădină, când am fost informat că un pacient în vârstă aștepta de mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el. A fost momentul în care am decis să merg personal la UPU, să constat personal ce și cum se întâmplă acolo. Nu mi-am schimbat hainele, am pornit imediat spre spital. Era ora 21:30.

Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat.

PacientulNistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă” a povestit șeful Consiliului Județean Hunedoara.

Laurențiu Nistor îi avertizează pe medicii și asistentele din Unitatea de primiri Urgențe că vor f concediați, dacă nu „își schimbă comportamentul”:Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la „Urgență” să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!

Spitalul Județean are o echipă managerială răspunzătoare pentru ce se întâmplă în toate secțiile, iar Urgența este poarta de intrare. Trebuie luate măsuri disciplinare legale împotriva celor care continuă să aibă atitudine nepotrivită față de pacienți.

Medicina și asistența medicală sunt profesii grele, pentru care este nevoie de multă dăruire, de empatie și, sigur că da, de pricepere. Vreau ca în cel mai scurt timp, echipa din UPU să fie dată exemplu pozitiv. Investim milioane de euro în acest spital, în secții noi, în modernizări și dotări medicale.

Este momentul ca întreg personalul să înțeleagă că atitudinea față de pacienți trebuie să se schimbe!” a mai adăugat Laurențiu Nistor.