Premierul Nicolae Ciucă: NATO este alături de toate statele membre, indiferent de poziția lor geostrategică

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi, la ceremonia de semnare a Acordului între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă: NATO este alături de toate statele membre, indiferent de poziția lor geostrategică
Foto: Guvernul României

„Mă simt onorat pentru oportunitatea pe care am avut-o, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Republicii Portugheze, António Costa, de a-i cunoaște pe militarii portughezi dizlocați la Unitatea Militară din Caracal și de a le mulțumi personal pentru activitatea pe care o desfășoară aici alături de militarii români.

În contextul actual, foarte complicat și provocator, prezența militarilor portughezi la activitățile de vigilență sporită din România probează faptul că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de poziția geostrategică și reprezintă, în același timp, expresia solidarității aliaților și partenerilor noștri din Uniunea Europeană.

Apreciem și mulțumim Portugaliei pentru contribuția substanțială la structurile multinaționale, la măsurile de vigilență sporită în România și la programul pentru avioanele multirol și F-17 destinate Forțelor Armate Române.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare”, a declarat Nicolae Ciucă.