Premierul Nicolae Ciucă anunță controale la benzinăriile care au crescut prețul carburanților

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, 9 martie, că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

Mar 9, 2022 - 21:25
Mar 9, 2022 - 22:14
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă anunță controale la benzinăriile care au crescut prețul carburanților
Foto: Guvernul României

Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Cărbunaru.

Anterior, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente.

Potrivit unor informații citate de Ziare.com, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care prețurile au crescut foarte mult.

Este o situație internațională dificilă și volatilă generată de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situație, deoarece o eventuală creștere nejustificată a prețurilor poate conduce la sancțiuni”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.