Premierul Ciucă, despre posibila majorare a salariilor și pensiilor militarilor: Noi nu am discutat despre acest subiect

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că nu s-a discutat despre o posibilă majorare a salariilor sau pensiilor militarilor, menţionând că măsurile luate până acum reprezintă tot ceea ce se poate permite în acest moment. Întrebat în legătură cu afirmaţiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, potrivit cărora ar dori majorarea pensiilor militarilor şi a soldelor, Ciucă a spus că acest lucru nu s-a discutat.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Ciucă, despre posibila majorare a salariilor și pensiilor militarilor: Noi nu am discutat despre acest subiect
Foto: Guvernul României

"Am văzut doar ştirea, nu am discutat acest subiect. Este analiza la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce noi am făcut prin măsura de a acorda acea pătrime din ceea ce se cuvenea prin salariu este tot ce am putut să ne permitem în acest moment", a afirmat premierul.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a semnat marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune actualizarea şi îmbunătăţirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării şi asigurării altor drepturi financiare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale şi din celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

De asemenea, ministrul a cerut, la o conferinţă de presă a PSD, sprijin pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale militarilor, rezerviştilor, veteranilor şi familiilor lor.

El a spus şi că MApN cere sprijinul PSD pentru "susţinerea proiectului privind modificarea şi completarea Legii 223 din 2015 privind pensiile militare şi de stat şi instituirea unor măsuri de echilibru pentru pensiile militare", menţionând că documentul vizează în primul rând eliminarea discriminărilor.

"Acest proiect a fost blocat, nu s-a realizat. Cel mai trist moment al meu este spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară, de foarte mici indemnizaţii pentru chirii şi alte lucruri", a argumentat Dîncu.