Premierul Cîțu, despre rectificarea bugetară: Nu înțeleg cum poți cere mai mulți bani, când tu nu i-ai cheltuit pe cei pe care i-ai avut

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că va gestiona rectificarea bugetară la fel cum a gestionat şi bugetul, dar e "foarte complicat" să înţeleagă explicaţiile de la miniştrii care doresc mai mulţi bani, deşi aceştia nu au cheltuit banii alocaţi şi au proiecte cu "zero execuţie", chiar dacă au avut finanţare.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Cîțu, despre rectificarea bugetară: Nu înțeleg cum poți cere mai mulți bani, când tu nu i-ai cheltuit pe cei pe care i-ai avut

"Vom gestiona aşa cum am gestionat şi bugetul. Nu sunt dispute, fiecare ministru vine cu propuneri, iar eu trebuie să am o viziune de ansamblu pentru că, şi aşa îi spun fiecărui ministru în parte, nu ne batem joc de banii românilor.

Pentru mine e foarte complicat să înţeleg explicaţii că doreşti mai mulţi bani când nu ţi-ai cheltuit banii pe care i-ai avut în şase luni şi când ai proiecte care au avut finanţare, dar au zero execuţie. Aceste scuze nu le pot accepta.

Dacă venim şi reconfigurăm situaţia, putem să discutăm, dar nu este o dispută, este doar această dorinţă a mea de a nu ne bate joc de banii românilor. (...) Sunt sigur că vom avea un echilibru", a afirmat Cîţu, întrebat despre recentele discuţii din cadrul coaliţiei, pe marginea rectificării bugetare, scrie Digi24.

El a precizat că la rectificare există şi alte limite.

"De exemplu, un deficit bugetar care trebuie să rămână la 7,16 - o să fie mai jos, sper, la această rectificare bugetară, dar totul se va face transparent. Şi veţi vedea, pentru miniştrii care nu au prezentat execuţia bugetară, voi prezenta eu pentru ei", a adăugat premierul Cîțu, citat de Digi24.

Acesta a menţionat că este în permanentă legătură cu miniştrii, primeşte propuneri în permanenţă şi le evaluează.