Premierul britanic Boris Johnson: Să negociezi cu Putin e ca și cum ai negocia cu un crocodil care te-a prins de picior

Premierul britanic Boris Johnson a comparat negocierile cu președintele Vladimir Putin cu negocierile cu un crocodil care „ți-a prins piciorul între fălcile sale”. Afirmația a făcută jurnaliștilor într-un cadru informal, la bordul aeronavei care-l duce pe șeful guvernului britanic în India.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul britanic Boris Johnson: Să negociezi cu Putin e ca și cum ai negocia cu un crocodil care te-a prins de picior
Sursa foto: Wikimedia

Adresându-se reporterilor în timpul unui zbor către India, premierul Marii Britanii a sugerat că Putin ar fi dispus să negocieze doar din momentul în care ar fi câștigat o poziție de forță în Ucraina. Dar el a avertizat că liderul rus ar putea încerca apoi să lanseze un nou asalt asupra capitalei Kiev, relatează BBC și Reuters.

Este foarte greu de văzut cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin acum, având în vedere lipsa lui evidentă de bună-credință. Strategia lui, care este evidentă, este să încerce să înghită și să captureze cât mai mult din Ucraina și să poată să aibă un fel de negociere dintr-o poziție de forță”, a spus Boris Johnson. (...) „Cum poți negocia cu un crocodil când ți-a prins piciorul între fălcile sale? Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a afirmat Johnson.

Pe de altă parte, liderul britanic a afirmat că Volodimir Zelenski ar urmări doar să împingă înapoi trupele ruse din estul Ucrainei, nu să recucerească Peninsula Crimeea, anexată informal de Rusia în urmă cu opt ani.