Premieră pentru România: Înotătorul Avram Iancu a primit premiul „Performance of the Year 2021”

Înotătorul Avram Iancu a primit premiul pentru cea mai bună performanţă a anului 2021, conferit de Asociaţia mondială a înotătorilor în ape deschise. Avram Iancu e bibliotecar şi s-a născut la Hunedoara, iar de opt ani face performanţă în apă, dar şi între gheţurile de la Polul Nord.

Urmărește-ne peGoogle news
Premieră pentru România: Înotătorul Avram Iancu a primit premiul „Performance of the Year 2021”
Sursa foto: Avram Iancu/Facebook

Bibliotecar de meserie, Avram Iancu este primul înotător român care primește prestigioasa distincție "Performance of the Year 2021" la înotul în ape deschise. Acesta a înotat anul trecut 12 ore fără întrerupere în Canalul Bega, la Timișoara.

Pe lângă reuşita de 12 ore de pe Bega din luna iunie a anului trecut, înotătorul a parcurs 26 de kilometri în Dunăre împotriva curentului, timp de 18 ore şi 30 de minute.

World Open Water Swimming Association l-a nominalizat, alături de alţi 14 mari temerari, după aceste reuşite.

"Români, e oficial, împreună am învins! Sunt primul român care reuşeşte să realizeze cea mai mare performanţă din lume la înotul în ape deschise. Este pentru prima dată în istoria premiilor World Open Water Swimming Association când titlul mondial „Performance of the Year (2021)” ajunge în România, Hunedoara, Petroşani.

După 8 ani de înot extrem în apele învolburate ale lumii, am reuşit să realizez cea mai mare performanţă în domeniu, ducând numele României pe cea mai înaltă treaptă a recunoaşterii internaţionale.

Mă bucur să ştiu că revoluţia românească pe care am pornit-o la înotul în ape deschise în 7 august 2014 a determinat şi pe alţii români să înoate şi să dezvolte acest sport. Specialiştii de la WOWSA, cărora le mulţumesc, au sesizat performanţa mea unică şi au nominalizat-o ca atare. Marele merit al acestei victorii este al tuturor românilor care m-au votat! Mulţumesc fanilor din lumea întreaga!

Mulţumesc echipei de suport şi tuturor sponsorilor mei. Mulţumesc tuturor reprezentaţilor presei care s-au implicat în campania de vot. Mulţumesc şi celor care vor distribui această izbândă! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.