Portugalia - Germania 2-4

Derby-ul dintre Portugalia și Germania, din grupa F de la EURO 2020, a fost de-a dreptul încântător. Nemții s-au impus după un festival de goluri, scor final 4-2!

Urmărește-ne peGoogle news
Portugalia - Germania 2-4

Au marcat: C. Ronaldo 15, Jota 67 / Dias 35 (autogol), Guerreiro 39 (autogol), Havertz 51, Gosens 60

Iureșul a început încă din primele minute. Portugalia, campioana europeană en-titre, a rezistat cu mare dificultate în fața ofensivei totale a nemților, care au și înscris în minutul 5 prin Robin Gosens. Golul fotbalistului care aparține de Atalanta a fost însă anulat, pentru că în faza de construcție Serge Gnabry se afla în osfaid.

Primul gol a venit contrar cursului jocului. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 15, la capătul unui contraatac de manual. CR7 a respins cu capul din propriul careu după un corner al nemților, iar peste 15 secunde a ajuns în careul advers, de unde a împins mingea în plasă.

A urmat o avalanșă de goluri a nemților:

  • minutul 35: centrarea șutată a lui Robin Gosens este deviată în poartă de Ruben Dias, care era incomodat de Kai Havertz. 
  • minutul 39: al doilea autogol al portughezilor, Raphael Guerreiro a respins în propria-i poartă centrarea în forță a lui Joshua Kimmich. 
  • minutul 51: Kai Havertz trimite în poartă din câțiva metri, după centrarea precisă a lui Robin Gosens. 
  • minutul 60: Gosens își trece numele pe tabela marcatorilor, după ce a avut un gol anulat, a promovat un autogol și a pasat decisiv la golul 3 al echipei sale. Gosens a înscris cu capul după centrarea la a doua bară a lui Kimmich.

Conform statisticianului MisterChip, Robin Gosens a devenit astfel primul fundaș din istoria EURO care înscrie și pasează decisiv la două goluri în același meci!

Portughezii au redus din handicap în minutul 67, dintr-o fază care nu anunța foarte multe. O centrare din lovitură liberă părea că va ajunge în afara careului, dar Cristiano Ronaldo s-a întins serios și a reușit să recentreze în fața porții. De acolo, Diogo Jota a reluat fără emoții.

Portugalia a fost la un pas de 2-3 în minutul 79, când trasorul lui Renato Sanches din afara careului a lovit bara dreaptă a porții lui Neuer. 

În cele din urmă, nemții s-au impus la o diferență de două goluri și au urcat pe locul 2 în grupa F. Portugalia cade pe 3 și va avea nevoie de un rezultat bun în ultima etapă, împotriva Franței, pentru a avansa în faza optimilor de finală.

Gazeta Sporturilor