Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare

Porsche Engineering, subsidiară a constructorului german de automobile, intenționează să deschidă la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare cu 200 de ingineri, potrivit declarațiilor făcute de primarul Dominic Fritz.

Urmărește-ne peGoogle news
Porsche deschide la Timișoara un centru de cercetare și dezvoltare
Foto porsche.com

Noua locație extinde și completează lucrările efectuate de Porsche la cealaltă locație din Cluj-Napoca. Deschisă în 2016, baza din Cluj-Napoca găzduiește 250 de angajați, care lucrează la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o mare poveste de succes. Creșterea constantă cu specialiști în funcții și software foarte calificați din Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea la o a doua locație românească ”, spune Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering

Datorită mediului său de înaltă tehnologie atât în ​​peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru.

„Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit”

„Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în orașul vibrant Timișoara.”

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021.

Porsche Engineering planifică să angajeze experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Se vor concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizate, învățarea automată, managementul energiei virtuale și corpul inteligent și cabina de pilotaj.

„La Porsche Engineering din România, combinăm cea mai recentă tehnologie de la dezvoltarea de software și funcții cu expertiza auto - pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente”

„Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci unice, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărind ideile noastre, de la concept la piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras un mare talent pentru organizația noastră. ” , spune Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România