Pompierii ar urma să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii au declarat că nu au aceste atribuții trecute în fișa postului

Sindicatul Europol atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că, în perioada următoare, MAI va pune pompierii să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii „au analizat fișa postului și au constatat că nu au atribuții” pentru asta. Sindicaliștii susțin că aceasta este o formă de umilire a pompierilor, pentru că aceștia nu au autoritatea de a legitima cetățenii.

Urmărește-ne peGoogle news
Pompierii ar urma să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii au declarat că nu au aceste atribuții trecute în fișa postului
Foto: Facebook/ Sindicat Europol

Sindicatul Europol acuză reprezentanții din MAI că au luat decizia ilegală ca pompierii să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii au refuzat să se ocupe de acest lucru, și îi atacă pe cei doi secretari de stat, Bogdan Despescu și Raed Arafat.

Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat, și-au activat «slugile» și le-au «asmuțit» împotriva populației. După ce au văzut că polițiștii și-au studiat atent fișa postului și au constatat că nu au atribuții pe linia verificării persoanelor față de care s-a luat măsură carantinării/izolării, s-a instalat panica în MAI”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol într-o postare publicată pe Facebook.

Reprezentanții Europol precizează că cei doi secretari le-au impus „în mod ilegal” pompierilor să se ocupe de verificările persoanelor carantinate.

Singura problemă, una «mică» de altfel, este că pompierii nici măcar nu au dreptul, conform legii. Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea și știe că doar în fața polițiștilor și jandarmilor are obligația de a se legitima”, susțin sindicaliștii.