Pompier păcălit că va primi un post mai bun, în schimbul unei sume de bani - După ce a dat șpaga, bărbatul s-a autodenunțat

Un subofiţer al Şcolii de Pompieri de la Boldeşti Scăieni din Prahova a denunţat la Direcția Generală Anticorupție un individ care îi promisese că, în schimbul unei importante sume de bani, îi poate asigura un loc de muncă mai bun în structura centrală a IGSU.

Urmărește-ne peGoogle news
Pompier păcălit că va primi un post mai bun, în schimbul unei sume de bani - După ce a dat șpaga, bărbatul s-a autodenunțat
Foto: DGA

"Ca urmare a denunțului formulat în data de 26.05.2022 la sediul Direcției Generale Anticorupție de către un subofițer din cadrul unei școli de pompieri, lucrătorii de poliție judiciară ai D.G.A. – Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeași zi la prinderea în flagrant, pe raza orașului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins și primit de la martorul denunțător suma de 1.500 lei.

Anterior, persoana în cauză a pretins și primit suma de 15.000 lei de la martorul denunțător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în scopul aprobării solicitarii de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofițerului că are infuență asupra acestora" se arată în comunicatul oficial.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reținut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.