„Polițistul pedofil“ a încercat să scape de închisoare - A cerut expertiză medico-legală

Eugen Stan, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră cunoscut publicului drept „polițistul pedofil” după ce a agresat sexual nu mai puțin de 18 persoane, între care mai mulți copii, a încercat să scape de pușcărie la nici trei ani de detenție, în condițiile în care a primit o condamnare de 20 de ani.

Aug 5, 2021 - 20:18
Urmărește-ne peGoogle news
„Polițistul pedofil“ a încercat să scape de închisoare - A cerut expertiză medico-legală

În ianuarie 2018, Brigada de Poliție Rutieră a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce un agent care, în afara orelor de program era un părădător sexual extrem de periculos, a fost arestat preventiv. Polițistul bucureștean a fost acuzat de 18 agresiuni sexuale, iar printre victime s-au numărat și mai mulți copii. Mai mult, în unele situații, acesta nici măcar nu a avut răbdare să-și schimbe uniforma și a atacat îmbrăcat în polițist.

La momentul respectiv, scandalul public a fost cu atât mai mare cu cât, după prinderea lui Eugen Stan a ieșit la iveală faptul că acesta violase o femeie, însă împotriva lui nu fuseseră luate măsurile legale de către judiciariștii Secției 18. În plus, colegii săi știau despre acest incident, care a avut loc în anul 2016, motiv pentru care, uneori, făceau glume pe seama lui.

Totuși, niciunul dintre colegi nu l-au recunoscut atunci când anchetatorii, care încă nu-l identificaseră, au dat publicității imagini cu acesta, într-o scară de bloc în care abuzase un copil.

Capturat de polițiștii Biroului Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri, Eugem Stan a fost arestat preventiv. În timp ce se afla închis în Arestul Poliției Capitalei, acesta a încercat, pentru prima dată, să scape de detenție și a contestat măsura.

Rămas în spatele gratiilor, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie și a fost mutat, mai întâi la Penitenciarul Rahova, iar de acolo la Penitenciarul Giurgiu, închisoare de maximă siguranță.

Eugen Stan a primit avocat din oficiu

Și de această dată, fostul polițist rutier a încercat să convingă autoritățile să-l elibereze și să-l lase să revină în societate. Potrivit portalului instanțelor de judecată, la începutul acestui an deținutul Eugen Stan a solicitat întreruperea pedepsei pe caz de boală. Ulterior, instanța a solicitat ca deținutul să fie supus unei expertize medico-legale.

Efectuarea unei expertize medico-legale privind pe condamnatul Stan Eugen, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu, prin care să se stabilească dacă petentul-condamnat suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în caz afirmativ urmând să se precizeze dacă această boală face imposibilă executarea imediată a pedepsei. Emiterea unei adrese către Penitenciarul Giurgiu pentru a asigura prezenţa condamnatului la sediul Serviciului Teritorial de Medicină Legală Giurgiu în vederea expertizării medico-legale. Emiterea unei adrese către Serviciul Teritorial de Medicină Legală Giurgiu pentru a aduce la cunoştinţă întrebările la care să răspundă Comisia de expertiză medicală. Plata taxei de expertiză medico-legală efectuată persoanei condamnate, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției”, se arată în hotărârea dată în data de 21 ianuarie, de către magistrații Judecătoriei Giurgiu.

Patru luni mai târziu, Stan a primit un avocat din oficiu, iar la termenul din 24 mai instanța a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei, pe care a considerat-o ca neîntemeiată. În același timp, deținutul a fost obligat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, în timp ce onorariul apărătorului din oficiu, în valoare de 313 lei, a rămas să fie achitat din fondurile Ministerului Justiţiei.

Sursa: Gândul.ro