Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe o trecere de pietoni din București nu era în misiune

Polițistul care a provocat joi accidentul în care o fetiță a murit, iar alta a fost rănită, nu se afla în misiune și nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe trecerea de pietoni, a declarat vineri un procuror de caz.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe o trecere de pietoni din București nu era în misiune
Foto: Captură Video

UPDATE:

Polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni și a rănit grav o alta a fost plasat sub control judiciar. Acesta nu a dat nicio declarație la ieșirea de la audieri.

Potrivit realitatea.net, polițistul a fost extrem de violent cu jurnaliștii la ieșirea de la declarații. Acesta a fost audiat timp de 5 ore, iar singura măsură luată asupra sa a fost controlul judiciar. Acesta va fi cercetat în stare de libertate, pentru moment.

Polițistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani și a rănit o alta, nu se afla în misiune, iar mașina pe care o conducea avea în funcțiune doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, a precizat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, într-o declarație de presă.

Potrivit acestuia, agentul nu a acordat proritate la trecerea de pietoni, iar în prezent acesta are calitatea de suspect.

Știre inițială

Victima era angajată în traversare pe trecerea de pietoni, a spus acesta, adăugând că mașina pe care o conducea polițistul avea semnalele luminoase, dar nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că polițistul mergea să-și ia de mâncare, procurorul a răspuns că acest lucru nu are ”relevanță” în privința infracțiunii de care este acuzat.

Potrivit reprezentantului parchetului, mașina care a lovit cele două fete avea viteza peste limita din zonă, dar cât era viteza exact se va stabili după o expertiză.

Polițistului i s-a adus la cunoștință acuzația de ucidere din culpă și urmează să se decidă dacă se va dispune sau nu vreo măsură preventivă contra sa.

Procurorul a spus că se anchetează și situația permisului polițistului, unul emis de Marea Britanie.