Polițiștii din Marea Britanie au arestat un băiat de 13 ani, suspect de terorism

Un băiat în vârstă de doar 13 ani a fost reținut în Marea Britanie sub suspiciunea că a comis infracțiuni legate de terorism, polițiștii britanici arestându-l ca parte a unei investigații legate de distribuirea de material islamist în mediul online, potrivit Hotnews.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii din Marea Britanie au arestat un băiat de 13 ani, suspect de terorism
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Băiatul a fost arestat marți la o adresă din vestul Londrei sub suspiciunea de diseminare de materiale teroriste. El a fost eliberat pe cauțiune până la mijlocul lunii iunie.

„Deși este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzații legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creștere îngrijorătoare a numărului de adolescenți atrași în activități teroriste”, a declarat Richard Smith, șeful Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliției londoneze.

„Ancheta în cauză rămâne în desfășurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm și îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism și terorism”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.