Polițiștii din Austria au confiscat 1,2 tone de alimente și băuturi dintr-un autocar din Republica Moldova: „O bombă calorică rulantă”

Polițiștii austrieci la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf au găsit în cala de bagaje a unui autocar moldovenesc cu 25 de pasageri o cantitate impresionantă de mâncare, țigări și băuturi.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii din Austria au confiscat 1,2 tone de alimente și băuturi dintr-un autocar din Republica Moldova: „O bombă calorică rulantă”
Sursa foto: Ziare.com

Aceștia au confiscat 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 de litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări.

Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, scrie heute.at.

Cei trei șoferi de autobuz au avut de plătit o amendă de 1.300 de euro.

În plus, întreaga marfă a fost distrusă.

Au fost distruse 1,2 tone de alimente și băuturi, a anunțat Ministerul Finanțelor.

Mâncarea și alcoolul au fost depozitate de șoferii de autobuz din Moldova sub formă de pachete în portbagajul autobuzului, iar carnea și peștele nu erau nici măcar înghețate.

Carnea, produsele lactate și alte produse de origine animală și plante sunt supuse unor restricții, atunci când sunt importate, pentru a preveni introducerea de epidemii și boli, scrie ziarulromanesc.at.

În unele cazuri, există restricții de import sau chiar interdicții de import.

Vameșii acordă mai multă atenție preluării ilegale de plante și alimente de origine animală și le împiedică pentru a ne proteja consumatorii, spațiul nostru de locuit și economia noastră”, a declarat ministrul de Finanțe Gernot Blümel.

În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale. Acest lucru s-a datorat în principal controalelor vamale în această zonă, a spus acesta.

Ziare.com