Polițiștii de frontieră din Giurgiu au confiscat bunuri contrafăcute în valoare de peste 145000 de lei

Poliţiştii de frontieră de la Vama Giurgiu fac cercetări faţă de un cetăţean turc, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Acesta achiziţionase din Turcia peste 900 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în articole de îmbrăcăminte şi pantofi tip sport, bunuri pe care intenţiona să le vândă în România.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii de frontieră din Giurgiu au confiscat bunuri contrafăcute în valoare de peste 145000 de lei
Foto: Poliția de Frontieră

"La data de 22.04.2022, în jurul orei 01:00, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport. Cu această ocazie, colegii noştri au descoperit în cala unui autocar, printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi din plastic de culoare neagră şi gri, ce conţineau 655 de articole vestimentare şi  275 perechi de încălţăminte sport,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute", se arată în comunicatul transmis de poliţiştii de frontieră.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilitcă produsele aparţineau unui pasager al mijlocului de transport, cetăţean turc, în vârstă de 28 ani.

Bunurile, în valoare de peste 145.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se fac cercetări faţă de persoana în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.