Polițiștii care au primit mită de la Lidia Buble, obligați de instanță să restituie banii

O nouă decizie a magistraţilor în cazul poliţiştilor care i-au cerut mită Lidiei Buble, în februarie 2021, când solista a fost oprită pe străzile din Bucureşti. Cei doi polițiști trebuie să restituie banii primiți drept mită. De asemenea, tribunalul le-a respins cererea de ridicare a controlului judiciar.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii care au primit mită de la Lidia Buble, obligați de instanță să restituie banii
Sursa foto: Lidia Buble/ Facebook

Cei doi poliţişti care i-au cerut mită Lidiei Buble, în februarie 2021, după ce au oprit-o noaptea, au fost trimişi în judecată, iar recent, magistraţii au decis să le pună sechestru pe conturi, pentru suma de 450 de lei. Aceşti bani reprezintă mita pe care a primit-o fiecare dintre ei, suma totală fiind de 900 de lei. Polițiștii sunt, astfel, obligaţi să restituie mita, conform spynews.ro, citat de click.ro. În plus, instanţa a decis să le respingă cererea de a fi eliberaţi de sub controlul judiciar.

În februarie 2021, Lidia Buble a fost oprită, pe timp de noapte, de doi poliţişti care i-au cerut actele. Pentru că solista nu avea declaraţia pe proprie răspundere, necesară în acel moment, şi ca să nu primească o amendă mare, oamenii legii i-au sugerat să le dea mită. De teamă că ar putea ajunge la etilotest, Lidia a fost de acord.

Cei doi poliţişti au mers cu solista acasă la ea, pentru că Lidia nu avea bani cash şi a trebuit să scoată de pe card 900 de lei, pe care cei doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, i-au împărţit jumate-jumate.

În acest timp, Lidia a sunat un amic pentru a-l întreba ce să facă, fără să ştie că acesta este filat de DIICOT. Aşa a fost înregistrată conversaţia lor, iar întâmplarea a ieşit la iveală.

Din stenogramele convorbirii reiese că prietenul Lidiei o sfătuieşte să le dea oricât pentru a scăpa de etilotest, pentru că "odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează și e foarte complicat să rezolvi". 

Din înregistrare, se mai înţelege că poliţistul care a oprit-o pe Lidia Buble i-a făcut avansuri şi ar fi încercat să facă rost de numărul de telefon al artistei. 

"Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv … deci … ăsta nu știu la ce se aștepta…adică…el…Doamne! Niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?” „Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă…nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”. Și zic:„Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta…Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’ … nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un puțos d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani", i-a spus Lidia amicului său, înainte a merge să le dea agenţilor cei 900 de lei. 

Nici după ce solista le-a dat cei 900 de lei, bărbatul nu a încetat şi a continuat să îi facă avansuri Lidiei. 

"Vezi că era pus pe combinație, dacă ți-am zis! Doamne ferește! deci „Îți dau numărul meu dacă ai vreodată nevoie să…” Nu e nevoie”…„Acum, dacă tot ne-am întâlnit, cred că nimic nu este întâmplător…poate așa a fost să fie, dacă mai faceți prostii…Zic: Eu nu fac prostii”, a mai spus Lidia, în conversaţia înregistrată din ea şi amicul său.

Sursa: Click.ro