Polițiști agresați într-un local din Bârlad, după ce au fost chemați să aplaneze un conflict - Doi suspecți, arestați preventiv

Doi bărbaţi din municipiul Bârlad au fost arestaţi preventiv pentru ultraj, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au fost implicați într-o altercaţie dintr-un local din Bârlad. În același caz a fost reținut și un tânăr din București.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițiști agresați într-un local din Bârlad, după ce au fost chemați să aplaneze un conflict - Doi suspecți, arestați preventiv
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Cei doi suspecți arestați au 27, respectiv 35 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii IPJ Vaslui, scandalul s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 mai, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan.

Echipajul de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, care a intervenit în temeiul unei sesizări la 112 pentru aplanarea stării conflictuale, ar fi fost bruscat şi agresat de către cei doi bărbaţi de 27 şi 35 de ani, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească spray-ul iritant-lacrimogen şi să încătuşeze două persoane, în vederea deplasării acestora la sediului Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui şi ai Poliţiei municipiului Bârlad, delegaţi să efectueze acte de urmărire penală în cauză şi a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cercetaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de 22 mai, bărbaţii de 27 şi 35 de ani au fost prezentaţi Judecătoriei Bârlad, instanţa dispunând faţă de aceştia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, precizează sursa citată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad continuă cercetările în acest caz, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.