Polițist rănit într-un atac cu cuţitul la Cannes - Se ia în calcul o posibilă „pistă teroristă”

Un poliţist a fost rănit, luni dimineaţa, într-un atac cu cuţitul la Cannes, în sudul Franţei. Atacatorul a fost "neutralizat", a anunţat ministrul francez de interne Gerald Darmanin, precizând că este avută în vedere "pista teroristă".

Noi 8, 2021 - 09:58
Urmărește-ne peGoogle news
Polițist rănit într-un atac cu cuţitul la Cannes - Se ia în calcul o posibilă „pistă teroristă”

Potrivit postului BFM TV, care citează o sursă din poliţie, atacatorul a deschis portiera unei maşini de poliţie care staţiona în faţa unui comisariat şi l-a înjunghiat pe ofiţerul care se afla la volan, după care a încercat să atace şi un alt poliţist aflat în vehicul, dar un al treilea coleg al lor din maşină a tras cu arma din dotare, rănindu-l grav pe agresor.

Poliţistul înjunghiat a fost salvat de vesta antiglonţ, au indicat surse din poliţie citate de AFP, potrivit cărora agresorul a afirmat că acţionează "în numele profetului".

Ministrul Darmanin a menţionat, pe Twitter, că se va duce "imediat" la faţa locului pentru a-şi oferi sprijinul "poliţiei naţionale şi oraşului Cannes".

Atacul survine în contextul în care criminalitatea şi terorismul se numără între principalele preocupări ale alegătorilor francezi, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor.