Polițist de Frontieră din Suceava, atacat în apropierea graniței cu Ucraina - Agresorul este cercetat pentru ultraj

Agresiunea s-a petrecut în cursul nopții de marți spre miercuri, 17 noiembrie, pe raza comunei sucevene Lupcina, la doar un kilometru distanță de frontiera cu Ucraina.

Noi 17, 2021 - 19:16
Urmărește-ne peGoogle news
Polițist de Frontieră din Suceava, atacat în apropierea graniței cu Ucraina - Agresorul este cercetat pentru ultraj

Polițistul, agent în cadrul SPF Brodina, a fost lovit cu un cap în gură de către un bărbat care a devenit violent la vederea echipajului de poliție.

Fapta s-a petrecut în data de 17 noiembrie, în jurul orei 2:30, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în localitatea de frontieră Lupcina, județul Suceava. Polițistul a observat un autoturism Audi, înmatriculat în România, staționat, dar cu motorul pornit, la mică distanță față de frontieră.

Bărbatului care se afla la volanul mașinii i-au fost cerute documentele, însă acesta a refuzat, a devenit agresiv, ”aducând injurii și amenințări la adresa polițiștilor de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la încătușarea acestuia, moment în care bărbatul a lovit un polițist de frontieră”, potrivit Poliției de Frontieră.

Ulterior, bărbatul a fost identificat, fiind vorba de un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Agresorul, un recidivist, a fost reținut și dus la audieri la sediul parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar procurorul de caz a cerut reținerea lui pentru 24 de ore și ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, polițistul ”a fost lovit cu capul în zona gurii, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită 5 – 6 zile de îngrijiri medicale”, se arată în documentul citat. În plus, agentul a fost amenințat cu moartea de către șoferul băut.

M. A. M., agresorul în vârstă de 33 de ani, din Suceava, a fost prezentat instanței Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă sub acuzația de ultraj, mandatul de arestare fiind admis.

(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi şi dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracţiunilor de ”ultraj”, (…), pe o durată de 30 zile, începând cu data de 16.11.2021 şi până la data de 15.12.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

În urma verificărilor, polițiștii au aflată că agresorul nu deține nici permis de conducere.

Suceveanul nu este la prima faptă penală, acesta fiind condamnat în 2019 la închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul vamal

Ziare.com