Polițist cercetat penal și disciplinar, după ce a lovit doi oameni ai străzii în Gara din Brașov

Un polițist aflat în timpul serviciului a lovit cu bastonul doi oameni ai străzii care se adăposteau de frig pe o bancă din Gara Brașov.

Noi 29, 2021 - 10:04
Urmărește-ne peGoogle news
Polițist cercetat penal și disciplinar, după ce a lovit doi oameni ai străzii în Gara din Brașov
Sursa foto: Știrile ProTV

Agentul a vrut să îi alunge astfel din sala de așteptare, însă acum este cercetat atât disciplinar, cât şi penal.

Un martor a surprins cu telefonul momentul în care un polițist vrea să alunge un om al străzii de pe o bancă pe care stătea întins și dormea. În imagini se vede cum agentul trage de el după care scoate bastonul și îl lovește.

Polițistul continuă în aceeași manieră. Merge la următoarea bancă unde îl loveşte, tot cu bastonul, și pe celălalt bărbat care stătea acolo.

Un martor a povestit, potrivit Știrilor ProTV, că agentul i-a lovit și cu picioarele pe oameni.

Pe de altă parte, angajații care fac curățenie în gara spun că de multe ori cei fără adăpost devin violenţi.

Ne-am săturat și noi.. sunt oameni de-ai străzii lumea le aduce pachete și ei aruncă toată mâncarea, o luăm de sub bănci. Fumează în gară, îi înjură pe polițai, cam asta se întâmplă. Poliția le zice ieși afară și ei spun dă cine ești tu să mă dai afară, deci și comentează, apoi se întorc înapoi”, a declarat un angajat al Gării din Brașov, potrivit Știrilor ProTV.

Filmarea a ajuns însă în atenția şefilor poliţistului care fac cercetări în acest caz.

La nivelul secţiei regionale de poliţie transporturi Braşov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a avut loc evenimentul, fiind declanşată cercetarea disciplinară a poliţistului”, a declarat Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Pe numele poliţistului a fost deschis şi un dosar penal pentru purtare abuzivă instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Sursa: Știrile ProTV