Petre Daea a mărturisit că a ajuns să aibă o pensie de 2300 de lei, după eliminarea pensiei de parlamentar: Voi căuta răspuns în instanţa de judecată

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturi a recunoscut astăzi, într-o conferinţă de presă, că are o pensie de 2.300 de lei după 52 de ani de activitate şi că va apela la justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu.

Iun 24, 2021 - 22:39
Urmărește-ne peGoogle news
Petre Daea a mărturisit că a ajuns să aibă o pensie de 2300 de lei, după eliminarea pensiei de parlamentar: Voi căuta răspuns în instanţa de judecată

„Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul. Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism, ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a spus fostul ministru.

Acesta este supărat pe Renate Weber, pentru că nu a atacat legea la Curtea Constituţională: „Eu am rămas extrem de integrat de poziţia doamnei Weber, care a răspuns, la întrebarea de ce nu a atacat la Curtea Constituţională, că nu a văzut şi eu cred că nu a văzut pentru că i s-au umflat ochii de plâns când a fost ameninţată că o schimbă de la conducerea Avocatului Poporului“.

Petre Daea susţine că cei care au fost de acord cu noua lege aprobată de Parlament prin care s-au eliminat pensiile parlamentarilor au fost ipocriţi: „Eu nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Renate Weber, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista. Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limită de vârstă cunoscută. De altminteri, aşa este în ţările europene“.

Petre Daea a fost unul dintre cei care au iniţiat legea prin care parlamentarii beneficiau de o pensie specială: „Actul normativ care a fost creat de parlamentarii de atunci, la care eu am fost unul dintre iniţiatori, de aceea eu nu pot să mă ascund“.