Peste 200 de articole pirotehnice au fost descoperite de polițiști în locuința unui bărbat din Turda

Poliţiştii din Cluj au descoperit, în urma a două percheziţii, 202 articole pirotehnice în locuinţa unui bărbat de 49 de ani din Turda.

Dec 19, 2021 - 19:42
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 200 de articole pirotehnice au fost descoperite de polițiști în locuința unui bărbat din Turda
Arhivă Poliția Română

La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj au desfăşurat două percheziţii în municipiul Turda, la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni la regimul materiilor explozive. În cadrul percheziţiilor desfăşurate au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202 bucăţi de articole pirotehnice, deţinute fără drept”, precizează un comunicat de presă al IPJ Cluj, potrivit Hotnews.

Documentarea activităţii infracţionale a fost demarată la data de 14 decembrie, cu ocazia unor acţiuni de verificare desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj pe linia desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale, mai indică sursa citată.

Astfel, la acea dată, în baza activităţilor informativ-operative, aceştia au depistat în parcarea unei societăţi comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 şi F2. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată”, conchide sursa menţionată, potrivit Hotnews.