Percheziții la Poliţia de Frontieră Petea: Polițiști de frontieră mituiți cu 50-100 de euro de șoferi, pentru a nu intra în carantină la revenirea în România

Mai multe percheziții domiciliare au loc joi, 23 septembrie, pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră.

Sep 23, 2021 - 12:52
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții la Poliţia de Frontieră Petea: Polițiști de frontieră mituiți cu 50-100 de euro de șoferi, pentru a nu intra în carantină la revenirea în România

Sunt vizați polițiști de frontieră de la Sighetu Marmației, punctul de trecere al frontierei Petea, precum și la alte persoane sau imobile aparținând SPF Petea.

"Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție, în legătură cu pretinderea și primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României", se arată într-un comunicat al procurorilor, citat de Ziare.com.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din județul Satu Mare, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

La activitățile de procedură penală participă inclusiv lucrători din cadrul D.G.A. – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Bihor, Cluj, Sălaj și Maramureș.

În cauză se beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale - S. O. S. Satu Mare și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației se dezice de lucrătorii instituției care încalcă legea, iar în funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului, conform unui punct de vedere transmis de instituție.