Pensiile și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022 - Procentele anunțate inițial au fost modificate

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a confirmat că pensiile și alocațiile pentru copii vor crește la 1 ianuarie 2022.

Oct 23, 2021 - 16:53
Urmărește-ne peGoogle news
Pensiile și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2022 - Procentele anunțate inițial au fost modificate

În cazul pensiilor, majorarea avută în vedere este de 6%. Cât despre alocații, ele vor crește cu 20%. „Pensiile vor crește cu 6% de la 1 ianuarie 2022. Suntem într-o procedură de infringement din cauza deficitului.”, a declarat Dan Vîlceanu la Antena 3.

La începutul acestei luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut şi ea precizări privind majorarea pensiilor, declarând că la începutul anului următor se va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, anunţa şi Florin Cîţu.

În ceea ce privește alocațiile, care ar fi trebuit mărite de la 1 iulie 2021 cu 20% și la 1 ianuarie 2022 cu încă 20%, ministrul PNL a precizat că majorarea va fi doar de 20% începând cu ianuarie 2022.

„Există un calendar din punct de vedere al alocațiilor și ne vom ține de el. Nu aș vrea să intru în calcule suplimentare. (…) Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și de 234 sau 243 de lei de pentru copiii mai mari de 2 ani”, a confirmat Vîlceanu. Acest lucru înseamnă, însă, o majorare de doar 20%.

Întrebat dacă majorarea din iulie va mai fi primită sau rămâne amânată, ministrul a spus: „Această sumă este în vigoare, nu există o altă calendarizare decât cea făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”.

Național.ro