Patru bărbați din Bârlad, care au bătut trei polițiști locali pentru că le-au cerut să poarte mască de protecție, au fost condamnați la închisoare

Patru bărbaţi care au lovit trei poliţişti locali şi i-au împiedicat să reţină un scandalagiu au fost condamnaţi la pedepse minore cu închisoarea, deşi faptele pentru care au fost judecaţi sunt dintre cele mai grave: ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Urmărește-ne peGoogle news
Patru bărbați din Bârlad, care au bătut trei polițiști locali pentru că le-au cerut să poarte mască de protecție, au fost condamnați la închisoare

Indivizii care au făcut anul trecut un scandal monstru în Piaţa Centrală din Bârlad, în ajunul Crăciunului, şi au agresat trei poliţişti locali, au fost condamnaţi de Judecătoria Bârlad. Decizia instanţei, pronunţată pe 12 noiembrie, nu este definitivă.

Gheorghiţă Nistor, cel de la care a pornit scandalul pentru că a refuzat să poarte mască de protecţie, a primit 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. La pedeapsă s-a adăugat şi un rest dintr-o condamnare anterioară, de 9 luni de închisoare pentru distrugere.

Viorel Butnaru, din Bârlad, a fost condamnat pentru cinci fapte (trei de ultraj, una pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi una pentru lipsire de libertate în mod ilegal), iar prin contopire a rezultat o pedeapsă de 1 an şi 2 luni, în regim de detenţie.

Eduard Marian Trufea, tot din Bârlad, a primit pentru trei fapte de ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lipsire de libertate în mod illegal, 2 ani şi 5 luni de închisoare cu executare.

Jan Petrişor Chiriac, din comuna Băcani, a fost condamnat la 1 an şi 5 luni cu executare pentru două fapte de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar Alex Petrişor Chiriac, din aceeaşi localitate, a primit 1 an şi 2 luni, cu executare.  

Pe 24 decembrie 2020, când Piaţa Centrală din Bârlad era extrem de aglomerată, un tânăr care nu purta mască (Gheorghiţă Nistor), a fost oprit de doi poliţişti locali, care tocmai explicau unor cetăţeni că este obligatoriu să se poarte masca de protecţie, la acel moment fiind instituită starea de alertă, scrie Vremea Nouă.

Când l-au văzut, poliţiştii locali au încercat să-l oprească pentru a-l atenţiona că nu poartă mască şi pentru a-l legitima. Numai că bărbatul, care, din spusele martorilor era şi băut bine, s-a opus. În momentul în care poliţiştii au încercat să-l convingă să se legitimeze, acesta i-a tras un cap în faţă unuia dintre oamenii legii şi a fugit. A fost urmărit de poliţişti, iar în zona din spatele Pieţei Centrale a fost prins şi s-a încercat încătuşarea lui încă odată.

Tânărul s-a opus, iar în acele momente, mai multe persoane din mulţimea care se adunase au început să îi agreseze pe poliţiştii locali, care au chemat în ajutor încă un echipaj.

S-a creat o busculadă, iar un poliţist local a fost umplut de sânge după ce şi el a fost lovit cu capul în faţă. Scandalul a luat o şi mai mare amploare după ce o parte din cei care asistau la această scenă s-au solidarizat cu scandalagiul. Poliţiştii locali au fost luaţi efectiv pe sus, îmbrânciţi şi atacaţi. Agresorii au fugit imediat după terminarea scandalului, dar au fost ulterior identificaţi şi trimişi în judecată.

Sursa: Adevărul.ro