Patricia Țig a obținut prima victorie din carieră pe iarbă

Patricia Țig (26 de ani, 61 WTA) a obținut prima victorie din carieră pe iarbă, în șaisprezecimile de finală de la Bad Homburg. Sportiva din România a învins-o pe Mona Barthel (30 de ani, 187 WTA), scor 7-6(4), 6-3.

Iun 20, 2021 - 22:30
Urmărește-ne peGoogle news
Patricia Țig a obținut prima victorie din carieră pe iarbă

Până astăzi, Patricia Țig jucase 5 meciuri pe iarbă și pierduse de fiecare dată. În primul tur de la Bad Hamburg, turneu organizat în Germania, sportiva din România a fost sigură pe propriul serviciu, cedând un singur break, și a speculat excelent slăbiciunile adversarei. 

La finalul partidei, Țig a explicat unde s-a decis înfruntarea: „Mă bucur că sunt spectatori în jurul nostru. Sper că s-au bucurat de meci. Sunt foarte fericită. A fost un meci greu, știam că va fi așa, pentru că am mai jucat o dată cu ea. Are valoare și mă așteptam la un meci dificil. 

Am luat o pauză medicală din cauza problemelor de la spate, pe care le am de ceva vreme. Mă bucur că am trecut peste și că am reușit să mențin ritmul. Mă bucur, cu atât mai mult cu cât este și prima mea victorie pe iarbă. Mă bucur. M-am chinuit mult”, a spus Țig, potrivit Eurosport.

Patricia Țig dobândise dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar poziția din clasament îi asigurase un loc pe tabloul principal al probei de simplu feminin.

Țig a decis să refuze invitația, din cauza problemelor medicale. Își păstrează energia pentru turneele din perioada următoare: „Nu voi participa la Jocurile Olimpice…. Accidentări! N-am ce să lămuresc, nu joc şi… Asta am decis. Nu-mi pare rău pentru că fac ce simt că e mai bine pentru mine”.

La Tokyo, în proba de simplu, România ar putea fi reprezentată de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu. Cele 3 îndeplinesc în acest moment condițiile necesare, iar dacă totul decurge normal, vor lupta pentru medaliile olimpice. 

  • În optimile de finală, Țig va juca împotriva Nadiei Podoroska (40 WTA)
  • România mai are o reprezentantă pe tabloul de la Bad Homburg, pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA). Va juca în această seară, contra localnicei Andrea Petkovic (129 WTA).

Gazeta Sporturilor