Părinții adolescentului din SUA, care a împușcat mai mulți liceeni, au fost arestați și acuzați de omor prin imprudență

Părinţii adolescentului din Michigan care a împuşcat mai mulţi liceeni marţi au fost arestaţi după ce au fost căutaţi mai mult de 24 de ore, a anunţat poliţia din Detroit la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Părinții adolescentului din SUA, care a împușcat mai mulți liceeni, au fost arestați și acuzați de omor prin imprudență

Procurorul districtului Oakland, Karen McDonald, a anunţat vineri că James şi Jennifer Crumbley au fost puşi sub acuzare pentru omor prin imprudenţă în legătură cu atacul de la Oxford High School dintr-o suburbie a oraşului Detroit.  

Autorităţile districtuale au spus, anterior anunţării învinuirii, că avocaţii cuplului au semnalat că părinţii au fost de acord să permită arestarea dacă sunt formulate acuzaţii.  

În conformitate cu legea din Michigan, o acuzaţie de omor prin imprudenţă poate fi formulată dacă există dovezi că cineva a contribuit la decesul sau rănirea unei persoane.

Tatăl adolescentului a cumpărat în urmă cu o săptămână o armă pe care fiul şi-a însuşit-o, iar mama lui, din dovezile strânse de autorităţi, era la curent cu problemele de comportament ale băiatului.  

În cazul în care vor fi condamnaţi, soţii Crumbley riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.  

Vineri noapte, U.S. Marshals Service a emis imaginile cu cei doi căutaţi şi a anunţat că oferă 10.000 de dolari pentru informaţii ce duc la arestarea lor.  

Fiul lor, Ethan, în vârstă de 15 ani, a fost învinuit ca un adult, patru capete de acuzare pentru omor calificat, un cap de acuzare pentru terorism cauzator de moarte, şapte capete de acuzare pentru agresiune cu intenţie de omor şi 12 capete de acuzare pentru posesie de armă de foc în comiterea unei infracţiuni.  

Patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani au fost ucişi şi şapte au fost răniţi în atacul de marţi.

Sursa: Adevărul.ro