Parchetul Militar a închis dosarul incendiului de la Constanța, în care o femeie a murit după ce a căzut de la etaj: Intervenția pompierilor a fost corectă

Parchetul Militar a închis dosarul incendiului de la Constanța în care o femeie a murit după ce a căzut de la etajul 6 pentru a scăpa de flăcările care i-au cuprins apartamentul. Procurorii au stabilit că intervenția pompierilor a fost corectă. Decizia poate fi atacată in instanță.

Ian 19, 2022 - 14:14
Urmărește-ne peGoogle news
Parchetul Militar a închis dosarul incendiului de la Constanța, în care o femeie a murit după ce a căzut de la etaj: Intervenția pompierilor a fost corectă
Sursa foto: EuropaFM

Procurorii militari au concluzionat, de fapt, că pompierii din Constanța, care au intervenit în cazul incendiului în care femeia și-a pierdut viața, au acționat conform procedurilor legale.

În data de 16 februarie 2021, când a avut loc incendiul, IGSU a constatat că au existat mai multe disfuncționalități în modul de acțiune al pompierilor.

Parchetul Militar s-a autosesizat imediat și a deschis dosar penal in rem pentru neglijență.

Existau suspiciuni asupra raportării timpilor de intervenție în misiune, inclusiv intârzierea unei autoscări a pompierilor. Cea din Constanța era stricată.

Anchetatorii au încercat să afle dacă femeia care se agățase de balcon pentru  a scăpa de flăcări ar fi putut fi salvată.

Trei ofițeri și patru subofițeri au intrat în vizorul anchetatorilor. Acum, dosarul a fost închis. Decizia Parchetului Militar poate fi contestată în instanță de către familia victimei.

Sursa: EuropaFM